woensdag 17 augustus 2011

Glutenvrij brood bakken


Ik heb al enkele keren zelf brood proberen bakken, dit is de eerste maal dat het me effectief is gelukt :)
't Is een smakelijk wit broodje geworden met een gemakkelijk recept.

500g bloem (ik gebruikte broodmengeling No Gluten)
400 ml lauw water
26gr droge gist (laten smelten in heet water)
OPGELET: Dit ziet er eigenlijk niet uit :) Het wordt op deze manier een bruine brij. Maar het maakt een groot verschil. Op deze manier rijst de bloem veel beter. 
50g boter (laten smelten)
snuif zout (niet vergeten!)
 
mix bovenstaande ingrediƫnten goed bij elkaar en laat het deeg dan een klein uur in een beboterde bakvorm rijzen.
TIP: Zoals je kan zien op de foto heeft m'n brood aan de zijkanten enkele luchtbarsten, dus dit is ook een tip aan mezelf: Maak met een mes enkele sneden op de bovenzijde van het brood.
Plaats het in een voorverwarmde oven (200° hetelucht) voor 30 minuten.

Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten