ZAAAAAAAAAAAAALIG lekker zo'n muffin ;)
En aangezien bosbessenmuffins mijn lievelings zijn, volgt hier dan ook m'n eerste overheerlijke glutenvrije muffinrecept.
(voor +/- 10 muffins)
(voor +/- 10 muffins)
200g glutenvrije zelfrijzende bloem
100g witte suiker
2tl bakpoeder
1tl bicarbonaat
1 zakje vanillesuiker
30ml olijfolie
30ml melk
1 ei
kommetje bosbessen
1. Zeef alle droge ingrediƫnten (bloem, suiker, bakpoeder, bicarbonaat en vanillesuiker) en voeg ze samen in een kom.
2. Doe de olijfolie in een aparte tas of beker. Voeg er het ei en de melk aan toe. Roer alles goed samen.
3. Voeg het mengsel in de tas bij in de kom. Roer tot een mooi geheel.
4. Roer zachtjes de bosbessen door het mengsel.
5. Vul je papieren muffinvormpjes in de muffinvorm met het deeg.
OPGELET: Het is normaal dat het een vrij stug deeg is geworden. Het lijkt heel zwaar maar ik garandeer dat je luchtige muffins uit de oven haalt ;)
Je kan best een spatel in combinatie met een eetlepel gebruiken om de muffinvormpjes te vullen.
Plaats de muffins in een voorverwarmde oven (160° hetelucht) voor 20-25 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten