Sophia Loren baking Pizza
Bella Italia! Ik hou van de Italiaanse keuken :) Jammer genoeg bestaat deze vooral uit pasta's, pizza's, lasagnes, brood,... maw zeer veel granen, en dus gluten :(
Hier volgt m'n eerste poging tot het maken van pizza met glutenvrij deeg natuurlijk :)
500g glutenvrij meel (bv. dr. Schär)
1 pakje droge gist (7g)
1tl zeezout
1tl rietsuiker
2el olijfolie
450ml lauw water
bakpapier
1. Meng het meel met de droge gist, het zout en de suiker. Kneed er met de olie en het water een smeuïg deeg van.
2. Bekleed het bakblik met bakpapier. Rol het deeg erop uit en laat het in een warme oven (50°) 20 minuten rijzen.
TIP: zet een kommetje water bij in de oven ( glutenvrij deeg heeft veel vocht nodig om te rijzen)
3. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg hem naar wens.
Hier volgen enkele tips:
tomatensaus:
1 ui
1 teentje knoflook
2el olijfolie
2 tomaten gesneden in kleine blokjes
3el tomatenpuree
zout, peper
geutje witte of rode wijn
verse basilicum
tijm, rozemarijn,oregano
1. Pel de ui en de knoflook en snij deze in kleine blokjes (snij vooral de knoflook zeer fijn). Verhit de olie in de pan en fruit de ui en knoflook al roerend in de pan.
2. Roer de tomatenblokjes erbij samen met de kruidenmix (peper, zout, tijm, rozemarijn, oregano).
3. Voeg de tomatenpuree en de verse basilicum toe (scheur de blaadjes voor extra smaak). Laat alles op een laag vuur inkoken (circa 10 mins)
4. Voeg de wijn toe en laat nog 5 mins op een laag vuur sudderen.
Laat de saus alvorens hem op de pizza uit te smeren even afkoelen. Bestrooi vervolgens de pizza met mozzarellablokjes gevolgd door beleg naar keuze. Ik houd persoonlijk van champignons en hesp op mijn pizza.
TIP: besprenkel de pizza met olijfolie en provencaalse kruiden voor hij in de oven gaat.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven (220° hetelucht) gedurende 25 minuten. Plaats de pizza in het midden van de oven. Plaats zeker geen twee pizza's boven elkaar, de onderste pizza bakt zo helemaal niet goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten